2016. július 20., szerda

Escola Montana Nyelviskola, Tandem módszerrel - Július 20.


Mai nap egy granadai nyelviskola, az Escola Montana látogatása volt a délelőtti programunk. Az iskola egyik nyelvtanára átfogó tájékoztatást adott az iskola működéséről. Az iskolának szó szoros értelmében nincs igazgatója, ugyanis az iskolai nyelvkurzusokat egy tanárokból álló csapat állítja össze, a munkájukat pedig a koordinátor irányítja. 1986 óta az iskola a DELE spanyol nyelvvizsga egyik központja.
Az iskolában 3-4 teremben osztják el a diákokat, 8 fős órákat tartanak

Az iskolába a világ szinte minden országából érkeznek diákok. Összesen kb. 700 diákot tud fogadni az iskola évente. Az iskola fő célja, hogy élő és ösztönző légkört alakítson ki a diákok és a tanárok között.

Miután megnéztük a termeket, lehetőségünk nyílt arra, hogy betekintést nyerjünk az iskolában alkalmazott módszerekről.
Társasjátékot és szókártyákat is alkalmaznak
Saját nyelvkönyvet alkalmaznak az A1-A2 fok oktatására

A Tandem nevű módszertan lényege az, hogy az órákat 2 részre osztják: az első részben a diákok bizonyos nyelvtani szerkezetekkel és a megfelelő szókinccsel ismerkednek meg. A második részben pedig ezeket a szerkezeteket élő tevékenységekben és szituációkban gyakorolják be. Így a diákok spanyolul főzhetnek, lovagolhatnak, kirándulhatnak. Izgalmasan hangzik!


A nap zárásaként forró és szenvedélyes flamenco esten vehettünk részt. Mindenkit lenyűgözött a spanyol nők és férfiak energikus és tüzes tánca. A késő esti Albacin negyed látogatása során megcsodálhattuk a kivilágított Alhambra látványát.

Az Alhambra a Sacromonte felől


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése