2016. július 28., csütörtök

Montessori Álma (Itt csak óvodáskorig álmodik) - Július 25. Hétfő



 

Cordobai hetünk első intézménye a Montessori Dream volt. Ebbe az intézménybe a tanév ideje alatt húsz 0-3 éves kor közötti, a nyári időszakban 1-10 év közötti gyerekek járnak. Három fejlesztési területet emeltek ki: a koncentrációt, az önállóságot és a fegyelmet. Az intézményben kéttannyelvű, játékos foglalkozásokon tanulják az angol nyelvet és már egészen kicsi kortól ismerkednek a számokkal és a betűkkel. Valósághű képeket használnak, a könyveik is fényképeket, nem rajzokat tartalmaznak. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek mikromozgásának és szenzomotorikus képességeinek fejlesztésére is.


Az udvar egyik sarkában 2 nyuszi van, melyek gondozásában a gyerekek is részt vesznek. Az udvar másik részében található még kis játszótér, valamint egy medence is. A szülők azért választják ezt az intézményt, mert azt szeretnék, hogy gyermekük természetesen fejlődjön.




 A kora esti órákban, kísérőnkkel, Annával városnézésre indultunk. Megtudtuk, hogy a Kalifátus ideje alatt Córdoba Európa legnagyobb és legragyogóbb városa volt. Megnéztük az 1. században épült római hidat, mely a Guadalquivir folyó felett épült. A Mezquita falai mellett tovább sétálva láttuk a Zsinagógát, a híres zsidó filozófus Maimónides, valamint Seneca szobrát. Ez a két szobor arra emlékeztet, milyen jelentős tudományos központ volt egykor Córdoba. A város védőszentje Szent Raffael. Azt is megtudtuk, hogy augusztusban nem ritka az 50 fok körüli hőmérséklet, ezért a város lakói ilyenkor a tengerpartra utaznak és a város elnéptelenedik.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése