2016. július 29., péntek

Két nyelviskolát egy csapásra - Július 26. Kedd

Bőséges reggelink elfogyasztása után, indultunk el a Tecs the Educational Group nyelviskolába, ahol 5-6 fős csoportokban vettünk részt óralátogatáson. A mi csoportunk egy francia órát nézett Pauline le Pallec tanárnő vezetésével.
A CLC nyelviskola előtt - Cordoba modern negyedében
Nepáli származású idegenvezető gyakornokunk, Kalijani
Kis csoportokban tanulják a nyelvet, ebben a csoportban két lány, két fiú diák volt. Első általunk megtekintett feladatuk, szinonimák keresése volt, igékre és főnevekre. Diákokkal a tanárnő csak francia nyelven beszélt.
Következő feladatuk szituációs játék volt ahol két- két fős csoportot alakítottak, és az előtte megtanult szavakat helyezték mondatokba.
Utolsó feladatuk olvasás gyakorlása volt ahol megfigyeltük, hogy Pauline tanárnő csak a mondatok végén javítja a hibásan olvasott szavakat.
Óralátogatásunk után közös előadást tartottak nekünk, Connie O’reilly tanárnő és Claude Carpentieri pedagógus. Elmondták, hogy iskolájukban csak anyanyelvükön oktató tanárok vannak, és iskolájukban oktatnak angol, olasz, francia, spanyol és német idegen nyelvet. Régebben német nyelvű kurzusokra iratkoztak be legtöbben, de mostanra a francia nyelvet tanulnak a legtöbben.
Eddigi legidősebb diákjuk 64 éves volt. Általánosságban elmondták a spanyolokról, hogy keveset beszélnek idegen nyelven, amit azzal magyaráztak, hogy nagy területen fekszik országuk, így messze van mindentől illetve az egyik legelterjedtebb nyelv így nincs rá szükségük…

Tíz perc várakozás és pihenés az iskolához menet

Áttetsző termek, modern megjelenés - CLC nyelviskola
Napi programunk második állomása a CLC nyelviskola volt. A modern, és jól felszerelt iskolában elsőre szembetűnő volt a sok üvegfelület, ami a falakat is helyettesítette, így minden terem jól belátható a folyosóról, illetve az emeletről is.
Az előadást a jó kedélyű fiatal ír származású tanár Shane tartotta. Az osztályaik 90% angolul tanul, így a tanáraik többsége is angol, és ír származású. Kicsiket csak szóban tanítják, a nagyobbaknak nyelvvizsga felkészítést is tartanak. Óráikon inkább olvasnak, és beszélnek, és a házi feladatokban írnak. Tanáraikat folyamatosan tudják az üvegfalakon keresztül hospitálni, de a tematikus terveiket is ellenőrzik.  Nyitott a nyelvi környezet, órákra könnyű betekinteni. A diákjaik cselekedtetve tanulnak mozgás és dalközben. Órákat iskolákba kimenve is tartanak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése