2016. július 24., vasárnap

Malaga: Picasso és a Costa Del Sol - Július 23. szombat

Napfény és csodálatos régi erkélyek

A Földközi-tenger legvonzóbb városa Málaga. Éghajlata kellemes, dús, szubtrópusi vegetációval. A város alapítói valószínűleg görögök és főníciaiak voltak. A római időkre az Alcazar tövében lévő színház és templom romjai utalnak. 711-ben a várost arabok (mórok) hódították meg. Az ország gazdasági és kereskedelmi átrendeződése Izabella és Ferdinánd idejében kezdődött meg, amikor kikötővárossá alakult majd a 20. század elején forgalmas nagyvárossá fejlődött.



Málaga legszembetűnőbb látványossága az Alcazar. Kalózok ellen építették, majd fokozatosan bővítették. A 11. században két nagy kapuja és 110 tornya volt. 1933-tól folyamatosan zajlik a helyreállítása, a spanyol-arab építészet jelentős műemlékeként tartják számon. A másik jelentős látnivaló a katedrális. 1528-ban kezdték el építeni, és hosszabb megszakításokkal 1783-ban fejezték be. Építészeti megformálása nem egységes: reneszánsz, barokk és klasszicista elemek váltakoznak, főként a belső terekben.

Picasso Múzeum bejárata

Picasso szülőháza (első emelet a zászlótól balra)
A Picasso Kalandjaiban nem így néz ki:)!
Sétálás közben megtekinthettük az 1897-ben kialakított gigantikus méretű parkot. Megtalálható itt a rododendron, fikusz, narancs, cédrus és pálmafélék sokasága. A leírások szerint a világ összes egzotikus növénye fellelhető itt. Volt időnk megtekinteni a város híres festőművészének, Pablo Picassonak az ifjúkori alkotásait, nagy élmény volt látni feleségéről, gyermekéről, szerelmeiről készült festményeit, rajzterveit.
A kulturális élmény után – a tikkasztó szubtrópusi forróságban – irány a La Malagueta strandja; majd a délutánt egy hangulatos pizzériában zártuk…


A tengerpart a lakóházakkal közvetlen szemben.
Jobbra nem messze pedig tengeri kikötő





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése