2016. július 25., hétfő

Granda Y Cordoba - Július 24.


Vasárnap keserédes búcsút vettünk Granadától,ahol számos kellemes élményben lehetett részünk,valamint bájos kísérőnktől, Anna-tól,aki velünk tartott a hét során. Miguel, kedvenc sofőrünk szórakoztatott minket a közel 2 órás út alatt. A spanyol nyelv nem csupán dallamossága miatt ejti rabul az embert,hanem mert viszonylag rövid idő alatt eljuthat társalgási szintre.A nonverbális kommunikációnak pedig lényegesen nagy szerepe van,amit a mediterrán emberek előszeretettel használnak. Megtudtuk például Miguelről,hogy 12-en vannak testvérek, neki pedig 4 gyermeke van. A familia nagy érték náluk.😊 Az út alatt végig kedvenc spanyol slágerei mentek Nyno Vargas-tól,

 egyszerűen nem lehetett megállni,hogy ne fakadjunk dalra és ne perdüljünk táncra. Nem mellesleg spanyol nyelvleckének sem utolsó ,átvettük a nyelviskoláknál tanult módszert, az élményeken keresztül tanulás elvét. Just for fun!😃


A második hetünket Cordobában fogjuk eltölteni. A város Andalúzia szívében fekszik, a Guadalquivir folyó termékeny völgyében, ahol citrus-és olajfáktól, gabonától és szőlőültetvényektől dúsak a lankák. Amíg el nem iszaposodott a folyó, egészen Cordobáig hajózható volt. összekötve a várost a tengerrel. A szárazföld felé vezető utaknak is a tengelyén fekszik így páratlan fekvése mind a rómaiak,mind a vízigótok,majd a mórok számára is stratégiai jelentőségű volt, s ezért előszeretettel tették ide székhelyeiket. A környező területek kellemes szubalpin klímájától eltérően, Cordoba a leírt elhelyezkedésénél fogva-egy katlanban fekszik- hőmérséklete gyakran trópusinak mondható, igen magas a 40 fok feletti napi átlagok aránya.
Cordoba belvárosa és legnagyobb látványossága a Mezquita,vagyis a Nagymecset a világörökség részét képezi. Ezt a hét folyamán meg is fogjuk tekinteni.



Miután elfoglaltuk szálláshelyünket, elindultunk ebédelni. Itt Spanyolországban a kulináris élvezetek, a mediterrán konyha taglalása megérne egy külön bejegyzést.😃 Ebéd után szieszta (ahogy illik), majd estefelé városnéző túrára indultunk. A napot pedig a hostel kis belső udvarában, egy hangulatos vacsorával zártuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése